Himlabadets Wibit Run

killle springer på flytö

Är du redo för Sundsvalls blötaste tävling?! Den 18 juni arrangeras Himlabadets Wibit Run. Vi lägger ut vår nästan 50 meter långa flytö på utebadet och det är den snabbaste över mållinjen som vinner! Häng med på en actionfylld dag – fina priser utlovas!

Den 18 juni 2023 arrangeras Himlabadets Wibit Run, en springtävling på en cirka 50 meter lång flytöbana på utebadet.

Tävlingen kommer att delas upp i tre olika åldersgrupper, 10-13 år, 14-17 år och 18+.

För att delta i tävlingen måste man vara simkunnig och senast vid tävlingsdagen fyllt 10 år. Inga armpuffar eller andra flythjälpmedel är tillåtna på flytön. Det är heller inte tillåtet att ha klocka, armband, halsband eller vassa örhängen.

Det är kostnadsfritt att delta i tävlingen och alla som tävlar får också bada på äventyrsbadet under tävlingsdagen.

Begränsat antal tävlingsplatser.
Sista anmälningsdag är 11 juni.

Ungefärligt tävlingsupplägg är att åldersgruppen 10-13 år tävlar under förmiddagen. När de har tävlat färdigt startar gruppen 14-17 år och på eftermiddagen tävlar de som är 18 år och äldre. Ett mer detaljerat tävlingsschema skickas med e-post till deltagarna senast den 7 juni.

På tävlingsdagen tilldelas tävlingsdeltagarna ett tävlingsband och hänvisas till tävlingssekretariatet på utebadet för genomgång och information. Det kommer att finnas möjlighet till en kort ”inspringning” för att deltagarna ska få chans att känna på tävlingsbanan innan start. Efter det startar Pass 1, då tävlar man två och två i heat med tidtagning och det är tiden som avgör avancemang. Man kan gå vidare på tid även om man kommer tvåa i sitt heat. Under Pass 2 kommer de bästa tiderna ställas mot varandra i ett klassiskt slutspelsformat. Då gäller det att vara först över mållinjen för att gå vidare till nästa omgång. Fina priser utlovas till första, andra och tredje plats!

Under tävlingsdagen gäller följande regler:

  • Det är inte tillåtet att knuffas eller på något sätt hindra motståndaren från att gå i mål.
  • Tjuvstarter kan leda till diskvalificering.
  • Ramlar du av flytön vid ett visst hinder måste du klättra upp innan den punkten där du ramlade av för att fortsätta.
  • Det är ditt eget ansvar att befinna dig vid tävlingsstarten innan din tävlingsgrupp ska börja tävla. Ta hjälp av tävlingsschemat.
  • Inga armpuffar eller andra flythjälpmedel är tillåtna.
  • Inga smycken såsom klocka, armband, halsband eller vassa örhängen är tillåtna.