Playa Festival 5-6 juli på Himlabadet

Playa Festival kommer till Sundsvall sommaren 2024. Den 5 och 6 juli förvandlas Himlabadets utemiljö till en sprudlande och pulserande sommarfestival.

Välkända artister, tivoli, sol och bad. Under sommaren 2024 kommer musik- och festivalälskande människor samlas på Himlabadet på en ny, unik sommarfestival. Det är första gången Himlabadet används som festivalarena, utebadet kommer användas tillsammans med närliggande utomhusytor.

– Det känns jättekul att Himlabadets utebad förvandlas till en sommarfestival och att vi breddar bilden av vad området kan användas till, säger Hans Bergqvist, arenachef på Himlabadets.

Playa Festival arrangeras av Homerun Festivals som bland annat står bakom Brännbollsyran i Umeå. Dessutom arrangerar de Bayside Festival i Helsingborg och Bonfire Festival i Linköping. Arrangemang som alla lockar många besökare och skapar ett stort värde till de som bor där.

– Sundsvall har varit en högintressant stad länge och har stor erfarenhet av musikfestivaler. Att ha Himlabadet som anläggning ger oss möjligheten att skapa ett nytt och unikt festivalkoncept, säger Peter Arkhult, VD på Homerun Festivals.

Satsning på nya upplevelser i Sundsvall

Festivalen kommer att innebära nya upplevelser för besökare och invånare och har som ambition att bli återkommande. Sundsvalls kommun sponsrar festivalen som är en del av en långsiktig satsning mot yngre målgrupp.

– Det känns väldigt roligt att få hit Playa Festival. Vi är övertygade om att de kommer leverera något speciellt, som positionerar Sundsvall som en levande och attraktiv plats, säger Björn Wigge, tillförordnad avdelningschef för näringsliv och tillväxt.

Playa Festival – ett av 400 evenemang under Sundsvalls 400-årsjubileum 2024

Festivalen Playa är ett av sammanlagt 400 evenemang som Sundsvallsbor kommer kunna ta del av under Sundsvalls 400-årsjubileum nästa år. Inom kort släpps fler av de 400 evenemangen.

Läs mer om Sundsvalls 400-årsjubileum på Sundsvalls kommuns webb: https://sundsvall.se/400

Playa Festival – all information!

Gå in på Playa Festivals hemsida och hitta all information om evenemanget.