Bra att veta

Här hittar du information om hur det fungerar hos oss. Läs gärna igenom innan ditt besök.

Från och med 2022-01-01 blir Himlabadet en kontantfri anläggning för din och vår säkerhet. Det betyder att vi inte hanterar kontanter längre och betalning hos oss sker endast med kort eller Swish.

På Himlabadet har vi tagit tekniken till hjälp för att göra ditt besök ännu enklare och roligare. När du löser in dig får du ett armband med ett chip. Armbandet ska sitta på armen under hela din vistelse. Armbandet är också nyckeln till ditt skåp, så du behöver inte ta med något eget lås.

Så här fungerar armbandet

Grindarna öppnas när du läser av armbandet när du går in.

När du öppnar och stänger skåpet

Armbandet är också nyckeln till ditt skåp. Håll armbandet mot skåpet och läs av för att öppna och stänga. Kom ihåg ditt skåpnummer.

När du vill äta eller fika

För att slippa plånbok och kontanter när du badar eller relaxar laddar du armbandet med en summa pengar. Sedan kan du till exempel handla i caféet eller lösa in dig på surfen. Läs av armbandet i kassan och summan du handlar för dras automatiskt från den summa du laddat med.

När du går ut

Grindarna öppnas när du viker ihop och stoppar in ditt armband i hålet som blinkar blått. Har du pengar kvar i armbandet lyser lampan rött. Gå då till receptionen för att få tillbaka dina pengar.

Du som har köpt årskort eller 10-klippkort behåller ditt armband hela året. Grindarna öppnas när du tar av armbandet och håller det mot hålet.

Himlabadet ligger på Universitetsallén 13 i Sundsvall (mellan Sporthallen och Mittuniversitetet, mitt emot Tonhallen och Folkets Park).

Busshållplats precis utanför

Från busstation Navet går linje 3 med destination Granloholm förbi Himlabadet, busshållplatsen heter Sporthallen. Bussen trafikerar denna sträcka med frekventa avgångar under Himlabadets öppettider. För tidtabell för busstrafiken se www.dintur.se

Med tåg till Sundsvalls Centralstation

Tågstationen ligger drygt 2 km från Himlabadet.
Förslagsvis promenad 800 m till busstation Navet. Därefter buss enligt ovan.

Med tåg till Sundsvalls Västrastation

Västra stationen ligger drygt 500m från Himlabadet.

Avstånd i km och tid med taxi eller buss till Himlabadet:

Sundsvall/Härnösands Flygplats 22 km, 15 minuter
Busstation Navet 1,9 km, 3 minuter
Centralstation 2,4 km, 3 minuter

Det finns 80 parkeringsplatser i anslutning till Himlabadet och på andra sidan Universitetsallén vid Folkets Hus och Tonhallen finns fler platser, samt längs Selångersån.

Vi behåller kvarglömda saker i två veckor, därefter donerar vi dem till bättre behövande.
Nycklar, klockor och smycken behåller vi i en månad, sedan lämnas de över till polisen.

 

Vanliga frågor:

Barnvagnar tar för mycket plats i badet och behöver lämnas i barnvagnsparkeringen vid receptionen, av utrymningsskäl.

Nej det får man inte, kickbikes ska förvaras på cykelparkeringen utanför. Ta med lås.

Ja, det finns fyra stycken hjärtstartare. En på äventyret, en på relaxen, en på sporthallen och en på utebadet på sommaren och motionsbassängen på vinterhalvåret.

Vi hyr inte ut badkläder och handdukar. Badbyxa, baddräkt, badblöja och handduk går att köpa.

Simkunniga barn, 10 år eller äldre, får vistas i simhallen utan vuxens sällskap.
Barn under 10 år endast i vuxens sällskap (18 år).

På Relaxen har vi en åldersgräns på 18 år, gäller även i målsmans sällskap.

Åldersgräns på relaxen på familjedagarna är 10 år i sällskap av vuxen. Planerade dagar för familjerelaxen hittar du här.

Ja, entréavgift gäller för alla, oavsett om du ska bada eller inte.

Om du har med eget fika äter du det på entresollplanet ovanför restaurangen inne i äventyrsbadet. Tänk på att glas och porslin inte är tillåtet på grund av skaderisken. Gäller även besökare till relaxen.

Nej, om du ska till äventyrsbadet eller relaxen behöver du inte ta med hänglås. Då får du låna ett armband som är låset till ditt skåp. Högre upp på sidan kan du läsa mer om hur armbanden fungerar.

Ja, på utebadet finns det värdeskåp. Till dem skåpen behövs eget hänglås.