Så hanterar Himlabadet Coronaviruset Covid-19

Folkhälsomyndigheten och Smittskyddsläkare har den 16 november fattat beslut om skärpta råd.

De skärpta råden säger bland annat att alla bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer som till exempel badhus.

Det innebär att Himlabadet stängs för allmänheten från och med tisdag 17 november 2020 till och med söndagen den 13 december 2020. Det gäller äventyret, relaxen, motionssimmet och all grupp- och kursverksamhet.

Eftersom vi bemannar för skol- och föreningsverksamhet finns receptionen öppen för besök och telefon, vardagar 07.45-18.00, lördagar 07.30-12.00 och söndagar 13.00-18.00.

Restaurangen, Eurest, har öppet för lunchgäster. Från och med måndag 23 november har restaurangen öppet vardagar 08.00-16.00, lördagar och söndagar har de stängt.

Du som har ett träningskort (årskort, klippkort) eller presentkort kommer att få giltighetstiden förlängd motsvarande tidsperioden som vi håller stängt.

Du som har ett träningskort på autogiro kommer att få autogirot fryst under perioden 17 november – 13 december. Detta kommer att göras automatiskt och du behöver inte göra någonting. Betalningen som kommer den 27 november gick iväg från vårt system den 15 november, så den kommer att komma som vanligt. Frysningen kommer därför att visas på autogirodragningen som kommer den 27 december. Sedan löper betalningarna enligt ordinarie betalningsplan, om inte myndigheterna förlänger tiden.

Förtydligande

Med frysning 17/11-13/12 (27 dagar) blir priset för autogirodragningen den 27/12:

  • Motionssim 240kr/mån: 31 kr
  • Äventyr/vattenträning 275kr/mån: 35 kr
  • Relax 495kr/mån: 64 kr

Om du har några frågor och funderingar så kontakta oss via telefon 060-19 20 00 eller e-post, boka@himlabadet.se.

Du som har ett klippkort, årskort eller presentkort kommer att få giltighetstiden förlängd motsvarande tidsperioden som vi håller stängt. Detta kommer att ske automatiskt och du behöver inte göra någonting. Tips! Notera den förlängda giltigheten så att du själv har koll.

Om du har några frågor och funderingar så kontakta oss via telefon 060-19 20 00 eller e-post, boka@himlabadet.se.

Deltar du i kursverksamhet kommer kursen inte att fullföljas under 2020.

Vi beklagar att du som går en kurs hos oss inte kan fullfölja kursen som planerat på grund av de skärpta råden som Folkhälsomyndigheten och Smittskyddsläkare beslutade om den 16 november.

På grund av det rådande läget vill vi erbjuda dig att börja om kursen vid nästa kursstart, åtta nya gånger. För att kompensera dig bjuder vi på de tre gånger som du redan har hunnit gå. Du behöver inte göra någonting utan vi bokar in dig på samma kurs, samma dag och samma tid med kursstart vecka 2, 2021. Med reservation för förlängda restriktioner, i så fall flyttas kursen fram till nästa kursperiod.

Om du har några frågor och funderingar så kontakta oss via telefon 060-19 20 00 eller e-post, boka@himlabadet.se.

Följande verksamheter är undantagna och fortsätter sin verksamhet:

  • Skolverksamhet
  • Föreningsverksamhet för ungdomar födda 2005 eller senare

De aktuella skärpta råden på 1177

På 1177 kan du läsa de aktuella skärpta råden för Västernorrland.

Hur Sundsvalls kommun hanterar coronaviruset, covid-19

För mer information läs mer på Sundsvalls kommuns hemsida.

Skydda dig och andra från smittspridning

Det bästa sättet att skydda sig och andra från att bli sjuk är att undvika kontakt med sjuka personer. Så här undviker du smitta:

  • Stanna hemma vid minsta symptom på feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.
  • Var uppmärksam på symptom på Covid-19
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten
  • Hosta och nys i armvecket
  • Rör inte ögon, näsa och mun