Så hanterar Himlabadet Coronaviruset Covid-19

Sundsvalls kommun har beslutat att förlänga Regeringens tidigare fattade beslut om stängning av inomhusanläggningar för idrott och motion tillsvidare.

Kommunens samtliga idrottshallar, simhallar och ishallar hålls fortsatt stängda med undantag för skolverksamhet  och träningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare samt yrkesmässig elitidrott. Gäller tills annat beslut fattas.

I enlighet med covid-19 lagen, med minst 10 kvadratmeter av tillgänglig yta per person, har vi anpassat hur många besökare som får vistas i våra lokaler. Maxantalet finns skyltat vid respektive entré. Tillsammans tar vi ansvar för att stoppa smittspridningen.

Himlabadets utebad öppnar!

Nu har vi fått klartecken från både Sundsvalls kommun och Region Västernorrland att öppna utebadet tisdagen den 1 juni. Den tillfälliga covid-19-lagen styr de restriktioner som gäller för att du som besökare ska kunna hålla avstånd och för att vi ska minska risken för smittspridning.

Himlabadets övriga delar fortsätter hålla stängt för allmänheten.

Restauratören Compass group, Eurest har i början avvikande öppettider mot Himlabadet, måndag-fredag 09.00-17.00 och lördag-söndag 10.00-17.00.

Det här gäller för ditt besök på utebadet:

 • Antalet besökare begränsas till maximalt 500 personer samtidigt för att det ska vara möjligt att hålla avstånd. Vi har kontroll vid entré och utgång på antalet gäster.
 • Kom i god tid inför ditt besök, det kan bli mer köbildning än vanligt. Ett sällskap per kassa får komma in och kösystemet är utomhus.
 • Även du som har klippkort eller årskort behöver stå i kö. Det finns ingen platsgaranti.
 • Alla omklädningsrum är stängda. Det finns begränsade möjligheter för omklädning i sex stycken omklädningshytter på området.
 • Alla duschar inomhus är stängda. Det finns begränsade möjligheter för duschning i fyra stycken uteduschar. Du får gärna duscha och byta om hemma innan och efter ditt besök.
 • Kundtoaletter är öppna med restriktioner om maxantal.
 • Basturna är stängda.
 • Vi kommer att begränsa antal personer i vattnet och när vi flaggar röd flagg får inga fler gå ner i bassängen. Vid grön flagg är det fritt fram. Håll avstånd både på land och i vattnet.
 • Betala gärna med kort, vi försöker minska hanteringen av kontanter.
 • Respektera och visa hänsyn till andra besökare genom att hålla avstånd och följ restriktionerna på badet.

Eftersom pandemin inte är över ännu erbjuder vi dig att välja om du vill öppna upp ditt årskort/autogiro i sommar för att motionssimma eller inte. Årskorten är i dagsläget frysta till och med 31 augusti 2021. Om du väljer att öppna upp ditt årskort kan du inte frysa det igen på grund av pandemin. Då gäller våra ordinarie regler för frysning mot uppvisande av läkarintyg. Skulle Himlabadet behöva stänga igen så kommer korten att frysas. Vid öppning av årskort får du skriva under ett medgivande om att du förstår förutsättningarna.

För dig som har årskort för äventyr/vattenträning eller relax kommer korten att fortsätta vara frysta så länge vi har de delarna stängda för allmänheten. Vill du ändå låsa upp ditt årskort för att endast motionssimma så gör du det enligt premisserna nämnda ovan.

Om du har några frågor och funderingar så kontakta oss via telefon 060-19 20 00 eller e-post, boka@himlabadet.se.

Alla klippkort har fått giltighetstiden förlängd motsvarande tidsperioden från den 17 november 2020 till och med den 31 augusti 2021. Klippkort för motionssim kommer inte att förlängas ytterligare så länge som vi har öppet för allmänheten. Om du vill kontrollera hur lång giltighetstid du har på ditt kort mailar du enklast till receptionen och anger ditt personnummer, boka@himlabadet.se. Övriga klippkort kommer att förlängas om vi har fortsatt stängt för allmänheten efter den 31 augusti.

Alla presentkort har fått giltighetstiden förlängd motsvarande tidsperioden från den 17 november 2020 till och med den 31 augusti 2021. Presentkorten kommer att förlängas ytterligare om vi har fortsatt stängt för allmänheten på äventyret och relaxen efter den 31 augusti. Om du vill kontrollera hur lång giltighetstid du har på ditt presentkort mailar du enklast till receptionen och anger ditt presentkortsnummer, boka@himlabadet.se. Presentkorten går så klart att använda som betalning för entré till utebadet och om du behöver köpa badkläder eller andra tillbehör för bad och simning i shopen.

Läs mer om vad som gäller hos Länsstyrelsen Västernorrland

Ta del av de nationella råden här så att du vet vad som gäller och kan ta ditt ansvar, krisinformation.se

Hur Sundsvalls kommun hanterar coronaviruset, covid-19

För mer information läs mer på Sundsvalls kommuns hemsida.

Skydda dig och andra från smittspridning

Det bästa sättet att skydda sig och andra från att bli sjuk är att undvika kontakt med sjuka personer. Så här undviker du smitta:

 • Stanna hemma vid minsta symptom på feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.
 • Var uppmärksam på symptom på Covid-19
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten
 • Hosta och nys i armvecket
 • Rör inte ögon, näsa och mun