Så hanterar Himlabadet Coronaviruset Covid-19

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat att restriktionen om 10 kvadratmeter per person tas bort.

I och med det har Sundsvalls kommun beslutat att Himlabadet kan öppna även äventyret och relaxen för allmänheten igen. Den tillfälliga covid-19 lagen säger dock att trängsel ska undvikas även i fortsättningen och därför öppnar Himlabadet med ett antal förändringar för att besökare ska kunna hålla avstånd och undvika trängsel. Tillsammans tar vi ansvar för att stoppa smittspridningen.

Regeringen och Folkhälsomyndighetens beslut om att släppa ytterligare på restriktionerna från 29 september medför att vi förlänger utesäsongen. För att vi ska kunna öppna motions- och träningsbassängen inomhus utan restriktioner väljer vi att förlänga utesäsongen till och med tisdagen 28 september och öppnar inomhus onsdagen den 29 september. Övriga delar av anläggningen kommer hållas öppna utan begränsningar.

Det här gäller för ditt besök till och med 28 september:

På grund av begränsningarna kan vi snabbt få fullt i anläggningen. Vi uppdaterar regelbundet vår Facebooksida med besöksläget. Håll utkik och planera ditt besök, och kom i god tid, det kan bli mer köbildning än vanligt. Ett sällskap per kassa får komma in och kösystemet är utomhus. Även du som har klippkort eller årskort behöver stå i kö. Det finns ingen platsgaranti. Betala gärna med kort, vi försöker minska hanteringen av kontanter.

Respektera och visa hänsyn till andra besökare genom att hålla avstånd och följ restriktionerna på badet. Håll avstånd till varandra.

Äventyret

 • Antalet besökare begränsas till max 500 personer samtidigt, för att det ska vara möjligt att hålla avstånd.
 • Flytöar i motionsbassängen vissa tider under helgen.
 • Även omklädningsrum för motionsbassängen finns tillgängliga, receptionen hjälper dig till ett lämpligt omklädningsrum.
 • Basturna är stängda.
 • Surfen är stängd.
 • Håll avstånd i omklädnings- och duschrum.

Relaxen

 • Antalet besökare begränsas till max 80 personer samtidigt, för att det ska vara möjligt att hålla avstånd.
 • Inga aufgussittningar i aufgussbastun.
 • Håll avstånd i omklädnings- och duschrum.

Utebadet

 • Antalet besökare begränsas till max 900 personer samtidigt för att det ska vara möjligt att hålla avstånd.
 • Omklädningsrummen är öppna, basturna är stängda.
 • Håll avstånd i omklädnings- och duschrum.

Vattenträning och kursverksamhet

Kursverksamheten startar från vecka 33 och vattenträning från vecka 34.

Eftersom pandemin inte är över ännu erbjuder vi dig att välja om du vill öppna upp ditt årskort/autogiro i sommar. Årskorten är i dagsläget frysta till och med 31 augusti 2021. Om du väljer att öppna upp ditt årskort kan du inte frysa det igen på grund av pandemin. Då gäller våra ordinarie regler för frysning mot uppvisande av läkarintyg. Skulle Himlabadet behöva stänga igen så kommer korten att frysas. Även du som har årskort/autogiro behöver stå i kö. Det finns ingen platsgaranti.Vid öppning av årskort får du skriva under ett medgivande om att du förstår förutsättningarna.

Om du har några frågor och funderingar så kontakta oss via telefon 060-19 20 00 eller e-post, boka@himlabadet.se.

Alla klippkort har fått giltighetstiden förlängd motsvarande tidsperioden från den 17 november 2020 till och med den 31 augusti 2021. Klippkorten för de olika delarna kommer inte att förlängas ytterligare så länge som vi har öppet för allmänheten. Om du vill kontrollera hur lång giltighetstid du har på ditt kort mailar du enklast till receptionen och anger ditt personnummer, boka@himlabadet.se.

Även du som har klippkort behöver stå i kö. Det finns ingen platsgaranti.

Alla presentkort har fått giltighetstiden förlängd motsvarande tidsperioden från den 17 november 2020 till och med den 31 augusti 2021. Presentkorten kommer inte att förlängas ytterligare så länge vi har öppet för allmänheten på äventyret och relaxen. Om du vill kontrollera hur lång giltighetstid du har på ditt presentkort mailar du enklast till receptionen och anger ditt presentkortsnummer, boka@himlabadet.se. Presentkorten går så klart att använda som betalning för entré till utebadet och om du behöver köpa badkläder eller andra tillbehör för bad och simning i shopen.

 

Läs mer om vad som gäller hos Länsstyrelsen Västernorrland

Ta del av de nationella råden här så att du vet vad som gäller och kan ta ditt ansvar, krisinformation.se

Hur Sundsvalls kommun hanterar coronaviruset, covid-19

För mer information läs mer på Sundsvalls kommuns hemsida.

Skydda dig och andra från smittspridning

Det bästa sättet att skydda sig och andra från att bli sjuk är att undvika kontakt med sjuka personer. Så här undviker du smitta:

 • Stanna hemma vid minsta symptom på feber, hosta, andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk.
 • Var uppmärksam på symptom på Covid-19
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten
 • Hosta och nys i armvecket
 • Rör inte ögon, näsa och mun